#trenpb2010

Minggu sore kemarin, timeline Twitter saya tiba-tiba penuh dengan percakapan seputar Pesta Blogger+ 2010 atau #pb2010 ^^ Salah satu yang menarik adalah para pekicau Twitter yang berbagi tips untuk datang ke #pb2010, termasuk memberikan ide-ide yang akan menjadi #trenpb2010.

Chika, si ratu kopdar, misalnya. Ia menyarankan agar peserta #pb2010 datang memakai baju gonjreng dan norak supaya gampang terlihat dan diingat orang (errr…). Kemudian @mbakdos menyarankan bagaimana jika peserta #pb2010 datang berpenampilan seperti avatar mereka masing-masing, supaya mudah dikenali. Usul ini tentunya mendapatkan sambutan riuh, berhubung… *uhuk* coba dilihat saja skrinsut di bawah—kira-kira bagaimana jika @mbakdos datang ke #pb2010 sebagai avatarnya :D

Bikin kartu nama dan bagi-bagi pin komunitas juga sempat jadi bahasan seru di #trenpb2010. Ada juga penawaran terbatas untuk bikin kartu nama gratis buat blogger di sini, lho! Selain itu, ada juga #trenpb2010 yang cukup keren, digagas kawan-kawan BHI. Pada #pb2010 ini, datanglah membawa 1 kaos dan 1 buku. Nantinya kaos dan buku ini akan disumbangkan kepada mereka yang membutuhkan lewat Gerakan 1000 Buku.

kawan-kawan, ini fotonya @tikabanget, loh!!! -___-‘

Di #pb2010 juga akan ada booth kecil buat Coin a Chance!, jadi buat kawan-kawan yang kebetulan punya celengan berisi koin-koin, bisa dibawa juga ke sana, supaya bisa dipakai untuk membantu adik-adik kita sekolah lagi.

10 IN 2010

Satu lagi ide #trenpb2010 yang sempat terpikir oleh saya: di #pb2010 ini, kenalan dan berfotolah dengan 10 orang peserta #pb2010 yang belum pernah kamu kenal sebelumnya. Nantinya, foto-foto ini bisa dijadikan postingan blog / notes di Facebook. Soalnya, waktu Pesta Blogger 2007, saya juga belum kenal siapa-siapa, jadi ngerti banget rasanya malu-malu mau kenalan dengan kawan-kawan yang sepertinya kok sudah pada saling kenal semuanya :D Mau menginterupsi percakapan, takut ganggu dan dibilang sok akrab ^^ Nah, mungkin kalau ada tren ini, kita jadi nggak malu-malu lagi kenalan, karena semua yang datang akan sibuk kenal-kenalan dan foto-foto dengan orang-orang yang belum mereka kenal :) Jadi kita nggak merasa sendirian, dan bisa lebih cuek kenal-kenalan, karena ya, memang ada tren ini di #pb2010! ^^

Kamu sendiri punya ide apa buat #trenpb2010? :) Tapiii, sebelum ngomongin tren, registrasi dulu dong di sini. Yuk, ketemuan, yuuuk :)


someday.

Kita adalah semacam bioluminescence dalam garis-garis kehidupan yang saling bersilangan. Kadang cahayamu remang, cahayaku terang. Atau sebaliknya. Dalam gelap, kita saling mencari secercah masing-masing. Memicingkan mata pada rindu yang membuncah dan membuat kita resah.

Aku bergerak secara oscillasi menujumu. Cinta kita adalah semacam polarisasi optik terhadap silang emosi yang tarik-menarik. Semua yang indah akan nampak seperti titik-titik cahaya yang kau lihat dari balik pelupuk mata yang basah. Semuanya seperti pecah sekaligus rekat. Seakan jauh sekaligus dekat.

Kita tunduk pada hukum Snellius: seperti sudut datang dan sudut bias pada cahaya yang melalui batas antara dua medium isotropik berbeda. Kamu. Dan aku. Di tengahnya, ada kita.

——-

*) Jakarta, sore hari, terinspirasi hasil jepretan cantik Nico Wijaya. Terima kasih, Nico! ^^


Bookmark this, love.

As a college student and as an adult, I started losing bookmarks.

I have lots of cute bookmarks, and there were times when I realized that some of my bookmarks have been missing; and only two were left. I bought more bookmarks and in a year, I realized that I have lost three. Probably it was lying around helplessly in some of my drawers, or in my huge bookshelf—got hidden under some books, still buried between the pages of a certain novel I haven’t finished, or slipped under my bed sheet—since I love reading in bed.

Not so long ago, my boyfriend got me this beautiful bookmark.

It looked a lot like stained-glass you spotted at those colorful church windows; the colorful pieces make up the shape of a peacock. Since then, I have had three episodes of panic attack when I couldn’t find that peacock bookmark; while my other bookmarks are lying around peacefully on top of my bedside table.

It was like those moments when you thought you’ve lost your mobile phone. In desperate anticipation, you emptied your bag, preparing yourself for the worse, then with a thud your mobile phone hit the floor; along with mints and an almost empty tissue pack and keys and name cards and your purse, and you realized that you didn’t lose it, and it was there all the time.

At the time I couldn’t find that peacock bookmark, I would feel the chill down my spine, and my mind was racing: what was the last book I read, did I bring that book to the office, in which bag I carried that book, did I left it here, did I left it there?

I would emptied every drawer, every bag, every book lying on the top pile of my bedside table desperately, flipping every page frantically, my heart pounding. I felt feverish. Annoyed. Mad. I would go crazy and started swearing silently. And then when I was close to giving up; madness turned into sadness. The realization that I have really lost it crept in.

And then, suddenly, I would find the peacock bookmark somewhere :D Inside my laptop bag. Hidden under my pillow. Buried inside my make-up case (how?). But then the feeling of relief showered me like summer rain in wintertime.

When I’m about to travel, I’ll be looking at the book I’m about to read on the plane; and I’ll ask myself whether I want to bring the peacock bookmark along with me. I’ll ask myself again and again: what if I lost that bookmark in a faraway island, a foreign country? I won’t be able to retrace it, won’t be able to get it back.

It’ll be safer to just use the peacock bookmark when I’m reading at home. I might misplace it, lost it for an hour (or a day), but I can just search my house or my bedroom, knowing that though I haven’t found it, the bookmark must be there, hidden peacefully, somewhere.

However, I can’t resist the urge to take the bookmark with me when I’m traveling: to have it between the pages of my book when I switch on my reading light, to trace the texture with my fingers as I gaze out from the cabin’s window, to be reminded of my boyfriend whenever I take a glimpse on it.

I know that no matter how careful I am, still, I might lose that peacock bookmark. Probably it’ll slip from the pages of my book and fall to the ground when I’m about to hop into a tram. Or leave it under a pillow at a hotel room somewhere. Or drop it on the floor when I’m about to board the plane.

But it’s worth the risk; and the panic attack.

A lot like love, don’t you think? You know that one day it will crush you and break your heart in a thousand different ways, but no matter what, you keep seizing the chance anyway, for all it’s worth :)


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 12,000 other followers